torsdag 30 augusti 2012

Filtar, filtar och lite filtar till

Hm, jag tror att många känner igen sig i det jag tänker säga nu....

Jag har sytt i snart två år och under väldigt lång tid så tycket jag att man slösade på tyg om man sydde två saker, det ena va pyjamasar och det andra, det jag tänker visa upp idag, FILTAR.

Jag tyckte helt enkelt att folk som sydde filtar var galna, de slösade ju på tyg, jag skulle minsann aldrig sy det.

Har jag samma åsikt idag??? Definitivt nej, det är helt underbart att sy filtar, älskar att sy filtar, njuter av att sy filtar. De blir så underbara, mjuka, färgglada. Vad gör det, att jag slösar på tyg...om  nån vecka dyker det upp nåt annat underbart tyg och jag kan omöjligt hinna sy upp alla mina tyger. Så vill ni ha en filt så beställ av mig :))))


Min allra första filt har sätt dagens ljus, den hamnade hos en liten nyfödd pojk om jag inte minns fel. Tyg från Liandlo och Stoff och stil
Krävdes inte mer än en filt för att jag skulle bli såld, nu vill jag bara sy fler och fler och fler....det har det också blivit :)))

Nästa filt blev den rosa här ovanför, det va lite trixigt att få allt rakt då tyget gärna drar sig lite efter tvätt. Just denna har fått flytta till en liten tös i USA. Det rutiga Nonnotyget kommer från Liandlo likaså mudden. Velouren kommer från Tygaffären på Lagerströmsplatsen i Göteborg.
Nästa filt blev den med blå nonnorutor och tyget kommer från samma ställe. Den blå velouren från stoff och stil. Denna underbara filt har fått stanna hemma i dotterns vagn.
Den här underbara sommarfilt kom till då en mamma valde tyg till sitt ofödda barn. Randigt tyg från Liandlo och sommartyget från Znok.

Å så far det dags för dop, blev en beställning som snabbt skulle göras. Helikoptrar från Lilofant och velouren samma som ovan.
Nu hade det fötts ett litet litet barn som behövde en filt. Mormor önskade tyger och denna lilla filt blev färdig. Båda tygerna kommer från Liandlo. Måste säga att jag älskar denna kombon.
Mamman som beställde sommarfilten här ovanför tyckte att sonen som snart skulle bli storebror behövde en filt han med. Det blev dinosaurier från Znok och moln från JNY.
Samma mamma som beställt ovanför hade egentligen önskat denna svampskog från början men då den inte säljs längre kunde jag inte hjälpa henne....tills den dag jag såg en annons på tygsamlarna och kunde köpa tyget till henne. Hon blev överlycklig och jag med eftersom hon blev så glad.
Ja, nu behövde den lilla lilla babyn en liten filt till. Hennes far kom med önskemål och denna fina filt värmer lillflickan nu. Här är tyget köpt på tygsamlarna och det rosa har någon köpt åt mig någon gång.
Återigen ska en annan mamma få ett litet barn och här är hennes val. En härlig filt i med lite retrokänsla.
Gula tyget kommer från Göksäter på Orust.

Ja, det har blivit några stycken och det lär bli fler :)))))

Har du ingen bandkantare går det likabra ändå, kika in hos Knasan så visar hon dig hur man gör.

6 kommentarer:

 1. Oj vad jag håller med dig, fintyg kan inte vara pyjamastyg. Filtar har jag inte heller börjat sy ännu :).
  Men de är verkligen jättefina!

  SvaraRadera
 2. Fast jag har ändrat mig när det gäller pyjamas med ;) jag hinner omöjligt sy upp alla tyger annars.

  SvaraRadera
 3. Vilke UNDERBARA filtar du har gjort! Jag tycker också att det är jättekul att göra dem! Pyjamasar är lite mer av ett måste... :)

  SvaraRadera
 4. Har du förresten nåt tips ang. hörnen? Tycker ofta att sömmen vill halka utanför kantbandet just där...

  SvaraRadera
 5. Den genomskinliga pressarfoten är ett måste ochnär svängen börjar så stoppar jag in pinsettens spets i det översta vilket för att gålla bandet på plats.

  SvaraRadera
 6. Annas alster, har upptäckt att om jag gör interlockbanden 4,5 cm så glider inte banden lika mycket.

  SvaraRadera