torsdag 5 april 2012

Det var ett tag sen.

Det är svårt att hinna med att blogga, och helst vill man ju skriva lite om det man sytt. Idag uppdaterar jag med det senaste.

Jag och Sanna hade en liten sydag ihop idag. Hon sydde en klänning och kallingar. Jag avslutade ett projekt som jag började på igår kväll.
Har länge varit sugen på att sy någon slags bodysuit till Joline, men har haft väldigt svårt för att bestämma mig hur den skulle se ut. Igår började jag rita på denna för vilket tyg jag skulle ha hade jag bestämt mig för. Men det kändes lite trist med bara randigt så jag började skissa på lite applikationer och till slut kände jag mig nöjd med ankaret. Det är alltid svårt att få till en bra storlek, denna skulle jag väl säga är 86/92.
Tyget kommer från JNY och mudden är interlock från Liandlo.


 Jag fick förfrågan om att sy till en liten tös och jag ville ha en omlottbody men utan omlott...här blev det hel sidoknäppning istället. Känner mig jättenöjd. Ska eventuellt prova att göra den i ett stycke doch (inte ärmen).

Tyg är från Mina små och mudd från stoff och stil.


I början på veckan påbörjade jag denna jacka till Joline. Det är ett mönster från Ottobre 4/2010 men jag skippade dragkedjan i luvan och använde mig av vävt tyg. Fodret är en randig ribb. Modellen är jättefin men den blev lite trång i ärmhålen och ribben töjde sig en del men den blev jag nöjd.
Tygerna kommer från Michas soffecke i Tyskland.

1 kommentar: